Dit is het programma van Remco Evenepoel in het najaar van 2020

Remco Evenepoel
Remco Evenepoel - foto: Justin Setterfield / Getty Images

Voor Remco Evenepoel was de coronapandemie een flinke streep door de rekening. Het 20-jarige supertalent van Deceuninck-Quick-Step kende in 2019 een stormachtige entree bij de profs. In 2020 zette hij zijn opmars onverminderd voort met eindzeges in de rondes van San Juan en de Algarve. Daarna kwam het wielerseizoen tot stilstand.

Het geplande debuut in de Giro d’Italia staat nog steeds op de planning voor de Belgische jongeling. Evenepoel wil daar voor de eindoverwinning gaan. Voordat het zover is, hervat hij volgens WielerFlits op 28 juli zijn seizoen. Dan staat hij met Deceuninck – Quick Step aan de start van de Ronde van Burgos.

Het vervolg van zijn programma staat nog niet honderd procent zeker vast. Na Burgos start hij waarschijnlijk begin augustus in de Ronde van Polen (5-9 augustus), gevolgd door de Ronde van Lombardije (15 augustus). Tijdens de ploegstage in San Pellegrino (6-23 juli) wordt zijn programma voor 2020 definitief vastgesteld.

Eind augustus staat Evenepoel aan de start van het EK Wielrennen, mocht dat dit jaar doorgaan. Op 7 september wordt hij aan de start verwacht van Tirreno-Adriatico. Eind september volgt het WK in het Zwitserse Martigny. Evenepoel rijdt daar de tijdrit en de wegrit. De tijdrit staat gepland op dezelfde dag als de slotrit van de Tour. Omdat Evenepoel echter geen Tour rijdt, is hij topfavoriet voor de mondiale strijd tegen de klok.

Het BK Wielrennen in Anzegem op dinsdag 22 september slaat hij over, zodat hij zich optimaal kan voorbereiden op zijn debuut in een grote ronde. Op 3 oktober begint hij op Sicilië aan de Giro d’Italia 2020.

Voorlopig programma Remco Evenepoel 2020

28 juli – 1 augustus: Ronde van Burgos
5-9 augustus: Ronde van Polen
15 augustus: Ronde van Lombardije
20 augustus: BK tijdrijden in Koksijde
24 augustus: EK tijdrijden in Plouay
7-14 september: Tirreno-Adriatico
20 september: WK tijdrijden 2020
27 september: Wegwedstrijd WK Wielrennen 2020
3-25 oktober: Giro d’Italia 2020

Update 17 juli:
Druivenkoers in Overijse (29 augustus) en de Brussels Cycling Classic (30 september) zijn geschrapt