Dit is het programma van Philippe Gilbert in het najaar van 2020

De terugkeer van Philippe Gilbert kwam begin dit jaar door het coronavirus abrupt tot stilstand. De 38-jarige routinier heeft weliswaar al 18 wedstrijddagen achter de rug, maar zijn echte grote doelen moesten nog volgen. Nu de wielrennerij een nieuwe wielerkalender heeft, heeft ook Gilbert zijn wedstrijdprogramma voor het najaar samengesteld.

Gilbert hervat zijn seizoen op zaterdag 1 augustus, wanneer hij aan de start staat van Strade Bianche. Gilbert won de Toscaanse eendagsklassieker in 2011. Vier dagen later staat een deelname aan Milaan-Turijn op het programma. Zijn Italiaanse campagne wordt afgesloten met een deelname aan Milaan-San Remo. Wanneer Gilbert deze wedstrijd weet te winnen, heeft hij alle vijf de monumenten op zijn naam.

Na een drietal Italiaanse wedstrijden maakt Gilbert op 16 augustus zijn opwachting in eigen land. Zijn naam prijkt namelijk op de deelnemerslijst van de Ronde van Walloniƫ. Het wordt zijn laatste voorbereidingskoers op de Tour de France, die van 29 augustus tot 20 september op de kalender staat.

Na de Tour staan Luik-Bastenaken-Luik en de Brabantse Pijl op zijn programma. Na de Amstel Gold Race en de Ronde van Vlaanderen, vormt Parijs-Roubaix op 25 oktober de laatste wedstrijd van zijn seizoen.

Voorlopig programma Philippe Gilbert 2020

1 augustus: Strade Bianche
5 augustus: Milaan-Turijn
8 augustus: Milaan-San Remo
16 augustus: Ronde van Walloniƫ
29 augustus: Tour de France 2020
4 oktober: Luik-Bastenaken-Luik
7 oktober: Brabantse Pijl
10 oktober: Amstel Gold Race
18 oktober: Ronde van Vlaanderen
25 oktober: Parijs-Roubaix