Dit is het programma van Oliver Naesen in het najaar van 2020

Oliver Naesen kan in het najaar van 2020 een mooi wedstrijdprogramma rijden. De klassiekerkopman van AG2R La Mondiale start in de Tour, maar rijdt daarnaast bijna louter eendagskoersen.

De 29-jarige Naesen hervat zijn seizoen op 1 augustus, wanneer hij aan de start staat van Strade Bianche. Vier dagen later start hij in Milaan-Turijn, alvorens op zaterdag 8 augustus Milaan-San Remo op het programma staat.

Op 16 augustus start hij in eigen land in de Ronde van Wallonië. Zes dagen na de slotrit naar Erezée, rijdt hij de in Plouay de Bretagne Classic. Naesen won de Franse eendagskoers in 2016 en 2018.

Op 29 augustus volgt een deelname aan de Tour de France, die duurt tot 20 september. Twee dagen later rijdt hij waarschijnlijk het BK Wielrennen in Anzegem. Indien bondscoach Rik Verbrugghe hem selecteert, rijdt hij op 27 september het WK Wielrennen in Zwitserland.

Twee dagen na de mondiale titelstrijd wordt hij in Blankenberge verwacht voor de start van de BinckBank Tour. Vorig jaar won hij in de Nederlands/Belgische rittenkoers nog de slotrit en eindigde hij tweede in het eindklassement.

Het tweede gedeelte van zijn seizoen begint op 11 oktober, wanneer hij aan de start staat van Gent-Wevelgem. Na de Ronde van Vlaanderen op 18 oktober, wordt zijn seizoen op 25 oktober afgesloten in Parijs-Roubaix.

Voorlopig programma Oliver Naesen 2020

1 augustus: Strade Bianche
5 augustus: Milaan-Turijn
8 augustus: Milaan-San Remo
16 augustus: Ronde van Wallonië
25 augustus: Bretagne Classic
29 augustus – 20 september: Tour de France 2020
22 september: BK Wielrennen in Anzegem
27 september: WK Wielrennen in Aigle-Martigny
11 oktober: Gent-Wevelgem
18 oktober: Ronde van Vlaanderen
25 oktober: Parijs-Roubaix