Dit is het programma van Mathieu van der Poel in het najaar van 2020

Mathieu van der Poel - Foto LaPresse - Fabio Ferrari

Mathieu van der Poel staat een druk najaar te wachten. De kopman van Alpecin-Fenix rijdt in 2020 weliswaar geen grote rondes, maar zijn werkgever ontving een wildcard voor de nodige topkoersen. Zo mag Van der Poel zich volgens WielerFlits opmaken voor een deelname aan zes Italiaanse eendagskoersen.

Op 1 augustus staat hij samen met zijn ploeg aan het vertrek van Strade Bianche. Na een deelname aan Milaan-Turijn maken Van der Poel en Alpecin-Fenix hun debuut in Milaan-San Remo. Een deelname aan Gran Piemonte en de Ronde van Lombardije sluit de serie Italiaanse eendagskoersen in augustus af.

Op 23 augustus staat het NK Wielrennen in de provincie Drenthe op het programma. Van der Poel heeft zijn deelname aan het kampioenschap nog niet bevestigd. De kans bestaat dat hij in Italiƫ blijft, want 7 september staat hij aan de start van Tirreno-Adriatico. Eind september wordt hij in Belgiƫ verwacht voor een deelname aan de Waalse Pijl.

In oktober staan een viertal klassiekers op het programma. Na Luik-Bastenaken-Luik op 4 oktober volgt op zaterdag 10 oktober Amstel Gold Race, de wedstrijd die hij vorig jaar glorieus wist te winnen. Zijn seizoen wordt afgesloten met de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. De finale van laatstgenoemde wedstrijd heeft hij afgelopen week al samen met zijn ploeggenoten uitgebreid verkend.

Voorlopig programma Mathieu v/d Poel 2020

1 augustus: Strade Bianche
5 augustus: Milaan-Turijn
8 augustus: Milaan-San Remo
12 augustus: Gran Piemonte
15 augustus: Ronde van Lombardije
26 augustus: EK Wielrennen 2020
7-14 september: Tirreno Adriatico
29 september – 3 oktober: BinckBank Tour
30 september: Waalse Pijl
4 oktober: Luik-Bastenaken-Luik
10 oktober: Amstel Gold Race
18 oktober: Ronde van Vlaanderen
25 oktober: Parijs-Roubaix

Update 12 augustus: EK Wielrennen toegevoegd
Update 14 september: BinckBank Tour toegevoegd

1 Trackback / Pingback

  1. Mathieu van der Poel voegt BinckBank Tour toe aan wedstrijdprogramma - Wielernieuws.be

Comments are closed.