Dit is het programma van Mathieu van der Poel in 2020

Hoewel het wegseizoen nog ver weg lijkt, begint het wegprogramma van Mathieu van der Poel steeds meer vorm te krijgen. Van der Poel bevestigde vandaag in de Ziggo-talkshow Peptalk dat hij in 2020 graag Milaan-San Remo wil rijden.

“We moeten alleen wel een wildcard krijgen, omdat we geen WorldTour-team zijn. Ik hoop wel dat het doorgaat en normaal gezien komen we ook wel in aanmerking voor de wildcard”, aldus Van der Poel.

Het is nog niet bekend wanneer Van der Poel in 2020 zijn seizoensdebuut zal maken. Volgens WielerFlits.be zal hij naast Milaan-San Remo ook Strade Bianche en Tirreno-Adriatico rijden. In België staan Gent-Wevelgem, Dwars door Vlaanderen en de Ronde van Vlaanderen op zijn programma. Na een debuut in Parijs-Roubaix start hij nog in de Brabantse Pijl, waar hij in 2019 wist te zegevieren.

Of Van der Poel wederom aan de start zal staan van de Amstel Gold Race, is nog onduidelijk. Waar eerder dit jaar zijn deelname in twijfel werd getrokken, laat teambaas Christoph Roodhooft weten dat de ploeg hier nog een ei over moet leggen. “Moeilijk te zeggen of de Amstel mogelijk is. Dat hang ook af van hoe zwaar het voorjaar zal zijn, dus zelfs het weer kan van invloed zijn. Een makkelijke oefening is het zeker niet”, aldus Roodhooft.

In de zomer richt Van der Poel zich weer op de mountainbike, waar hij in Tokio Olympisch goud wil behalen. In het najaar hoopt hij met zijn ploeg Corendon-Circus deel te kunnen nemen aan de Vuelta.

Voorlopig wegprogramma Mathieu van der Poel in 2020

Strade Bianche (7 maart)
Tirreno-Adriatico (11-17 maart)
Milaan-San Remo (21 maart)
Gent-Wevelgem (29 maart)
Dwars door Vlaanderen (1 april)
Ronde van Vlaanderen (5 april)
Parijs-Roubaix (12 april)
Brabantse Pijl (15 april)