Dit is het programma van Jasper Stuyven in het najaar van 2020

Jasper Stuyven kan zich dit najaar opmaken voor een druk wedstrijdprogramma. De 28-jarige renner van Trek-Segafredo rijdt dit najaar vanaf de Ronde van Burgos tot Parijs-Roubaix. Hij zal onder meer zijn opwachting maken in de Ronde van Frankrijk en zal zich daarna richten op de klassiekers.

Stuyven – die onlangs zijn contract bij de Amerikaanse formatie verlengde tot 2022 – won eind februari nog Omloop Het Nieuwsblad. Na zijn deelname aan Parijs-Nice werd het seizoen vanwege de coronapandemie stilgezet.

Rentree in Burgos
De winnaar van Omloop Het Nieuwsblad hervat zijn seizoen op 28 juli, wanneer zijn ploeg aan de start staat van de Ronde van Burgos. De Ronde van Polen zal vervolgens zijn laatste wedstrijd zijn voor de Tour de France, waar hij voor de derde keer op rij zal starten.

Twee dagen na de finish op de Champs-Élysées volgt een deelname aan het Belgisch kampioenschap in Anzegem. In oktober staan er zes eendagskoers op zijn programma. Het begint in Hamburg, waar hij deelneemt aan de EuroEyes Cyclassics. In eigen land volgen dan Gent-Wevelgem en de Scheldeprijs, alvorens op 18 oktober de Ronde van Vlaanderen op het programma staat. Vervolgens start hij nog in Driedaagse Brugge – De Panne, voordat Stuyven zijn seizoen afsluit in Parijs-Roubaix.

Voorlopig programma Jasper Stuyven 2020

28 juli – 4 augustus: Vuelta a Burgos
5-9 augustus: Ronde van Polen
29 augustus – 20 september: Tour de France 2020
22 september: BK Wielrennen in Anzegem
3 oktober: EuroEyes Cyclassics Hamburg
11 oktober: Gent-Wevelgem
14 oktober: Scheldeprijs
18 oktober: Ronde van Vlaanderen
21 oktober: Driedaagse Brugge – De Panne
25 oktober: Parijs-Roubaix