Dit is het programma van Greg Van Avermaet in het najaar van 2020

Greg Van Avermaet krijgt dit najaar voldoende gelegenheid om zich in de kijker te rijden. CCC – de hoofdsponsor van zijn ploeg – draait aan het einde van het jaar de geldkraan dicht. Van Avermaet heeft weliswaar nog een contract voor 2021. Maar indien zijn teambaas Jim Ochowicz echter geen nieuwe geldschieter weet te vinden, zal hij in de herfst van zijn carrière op zoek moeten naar een nieuwe werkgever.

De 35-jarige Van Avermaet hervat zijn seizoen in Toscane, waar hij op 1 september aan de start staat van Strade Bianche. De Olympisch kampioen van Rio blijft enige tijd in Italië, waar nog drie eendagskoersen op zijn programma staan. Na de Gran Trittico Lombardo op 3 augustus, volgen nog deelnames aan Milaan-Turijn en Milaan San Remo.

Ter voorbereiding op de Tour, rijdt hij op 16 augustus in eigen land de Ronde van Wallonië. Na een deelname aan de Bretagne Classic, staat hij op 29 augustus in Nice aan de start van de Tour de France.

Mogelijk volgt op 22 september een deelname aan het BK Wielrennen in Anzegem. Indien hij wordt geselecteerd, volgt op zondag 27 september een deelname aan het WK Wielrennen in het Zwitserse Martigny. Een week later staat Luik-Bastenaken-Luik al op zijn programma. De week erop staat Gent-Wevelgem op het menu, gevolgd door de Ronde van Vlaanderen (18 oktober). Zijn seizoen wordt afgesloten met Parijs-Roubaix (25 oktober).

Voorlopig programma Greg Van Avermaet 2020

1 augustus: Strade Bianche
3 augustus: Gran Trittico Lombardo
5 augustus: Milaan-Turijn
8 augustus: Milaan-San Remo
16 augustus: Ronde van Wallonië
25 augustus: Bretagne Classic
26 augustus: EK Wielrennen 2020
29 augustus – 20 september: Tour de France 2020
22 september: BK Wielrennen in Anzegem
27 september: WK Wielrennen in Aigle-Martigny
4 oktober: Luik-Bastenaken-Luik
11 oktober: Gent-Wevelgem
18 oktober: Ronde van Vlaanderen
25 oktober: Parijs-Roubaix

Update 12 augustus: EK Wielrennen toegevoegd