Dit is het programma van Greg Van Avermaet in 2020

Greg Van Avermaet begint in 2020 zijn seizoen in de Ronde van Valencia. De Spaanse rittenkoers staat op de kalender van woensdag 5 tot en met zondag 9 februari.

De 34-jarige kopman van de CCC wielerploeg zet hiermee een traditie voort. De afgelopen drie seizoenen begon hij zijn seizoen in Zuid-Spanje. Vorig seizoen won hij er de derde rit naar Chera.

In tegenstelling tot vorig jaar reist hij in 2020 niet af naar de Tour of Oman, die dit seizoen waarschijnlijk niet doorgaat. Op 19 februari vervolgt hij zijn seizoen in Zuid-Europa met een deelname aan de Ronde van de Algarve.

Op 29 februari komt hij in Omloop het Nieuwsblad voor het eerst in actie op Belgisch grondgebied. Vorig jaar werd hij nog tweede in de opening van het Vlaamse wielerjaar, achter Zdeněk Štybar. In 2016 en 2017 kwam Van Avermaet wel als eerste over de streep.

Na een deelname aan Kuurne-Brussel-Kuurne de dag erop, kiest hij voor een Italiaanse serie wedstrijden. Na Strade Bianche volgen deelnames aan Tirreno-Adriatico en Milaan-San Remo. In België rijdt Van Avermaet vervolgens de E3 BinckBank Classic, Gent-Wevelgem in de Ronde van Vlaanderen. Na Parijs-Roubaix en Luik-Bastenaken-Luik sluit hij zijn klassieke voorjaar af en gaat hij zich richten op de Tour de France, waar hij voor de achtste keer zal starten. De Amstel Gold Race staat niet op zijn voorlopige programma.

Vervolgens staat normaal gesproken een deelname aan de Olympische Spelen op het programma, waar hij als uittredend Olympisch kampioen zijn gouden plak van Rio gaat verdedigen. “Wat in Rio is gelukt, kan in Tokio ook”, vertelde hij al eerder. “Er zullen mensen zijn die vinden dat het parcours in Tokio te zwaar is, maar dat was in Rio ook zo.”

Voorlopig wegprogramma Greg Van Avermaet in 2020

Ronde van Valencia (5 t/m 9 februari)
Ronde van de Algarve (19 t/m 23 februari)
Omloop Het Nieuwsblad (29 februari)
Kuurne-Bruxelles-Kuurne (1 maart)
Strade Bianche (7 maart)
Tirreno-Adriatico (11-17 maart)
Milaan-San Remo (21 maart)
E3 BinckBank Classic (27 maart)
Gent-Wevelgem (29 maart)
Ronde van Vlaanderen (5 april)
Parijs-Roubaix (12 april)
Luik-Bastenaken-Luik (26 april)
Tour de France 2020 (27 juni t/m 19 juli)
Wegwedstrijd Olympische Spelen (25 juli)