Dit is het programma van Dylan Teuns in het najaar van 2020

Dylan Teuns kent zijn wedstrijdprogramma voor het najaar van 2020. De renner van Bahrain McLaren combineert de Tour met de Italiaanse koersen, de klimklassiekers en de Ronde van Vlaanderen.

De winnaar van de Touretappe naar La Planche des Belles Filles hervat zijn seizoen op 1 augustus, wanneer hij in Toscane aan de start staat van Strade Bianche. Een week later staat Milaan-San Remo op zijn programma. Vervolgens trekt Teuns naar Frankrijk, waar hij zich in het Critérium du Dauphiné zal voorbereiden op de Tour de France. Het wordt na zijn Tourdebuut vorig jaar zijn tweede deelname aan La Grande Boucle.

Na de Tour volgt een blok met klassiekers. Veel tijd om bij te komen van de Tour heeft hij niet, want tien dagen na de slotetappe op de Champs-Élysées, wordt hij verwacht in de Waalse Pijl. Vorig jaar finishte hij in Hoei als veertiende. Indien hij geselecteerd wordt voor het WK Wielrennen, zal zelf al drie dagen eerder een rentree volgen.

Vier dagen na de Waalse Pijl wacht Luik-Bastenaken-Luik. Na deelnames aan de Brabantse Pijl (7 oktober) en de Amstel Gold Race (10 oktober) wordt zijn seizoen op zondag 18 oktober afgesloten in de Ronde van Vlaanderen.

Voorlopig programma Dylan Teuns 2020

1 augustus: Strade Bianche
8 augustus: Milaan-San Remo
12 augustus: Critérium du Dauphiné
29 augustus: Tour de France 2020
30 september: Waalse Pijl
4 oktober: Luik-Bastenaken-Luik
7 oktober: Brabantse Pijl
10 oktober: Amstel Gold Race
18 oktober: Ronde van Vlaanderen