Dit is het programma van Alpecin-Fenix in februari

Wielerploeg Alpecin-Fenix zal deze maand voor het eerst ook op de weg in actie komen. De Belgische ProContinentale formatie rond kopman Mathieu van der Poel toont op 5 februari het eerst het shirt op Franse bodem. Dan treedt de ploeg – zonder Van der Poel – aan in de Ster van Bessèges.

Vervolgens staan de Ruta del Sol, de Ronde van de Algarve en de Tour of Antalya op het programma. De maand wordt afgesloten met de opening van het Vlaamse wielerjaar, wanneer de ploeg in Gent aan de start staat van Omloop Het Nieuwsblad

Selectie Alpecin-Fenix voor Ster van Bessèges

Zoals gezegd start de ploeg zonder Van der Poel in Bessèges. Dries De Bondt (Vorig jaar winnaar in Halle Ingooigem en de Memorial Rik Van Steenbergen) is wel van de partij. Hij wordt vergezeld door zijn landgenoten Senne Leysen, Roy Jans en Jimmy Janssens. De Britten Scott Twaites en Alex Richardson en de Duitser Alexander Krieger.

In de Ruta del Sol zien we onder meer Floris De Tier – die overkwam van Team Jumbo-Visma. Van der Poel begint zoals gezegd zijn wegseizoen in de Algarve. De selectie van de ploeg is nog niet volledig bekend, maar ook de Italiaanse sprinter Kristian Sbaragli zal hier zijn debuut voor de ploeg maken.

Selectie Alpecin-Fenix voor Tour of Antalya

De Tour of Antalya is de volgende koers op het programma. Van der Poel was hier vorig seizoen nog actief, maar heeft dit jaar de wedstrijd niet op zijn programma staan. Naast Belgisch wegkampioen Tim Merlier en veldrijder Gianni Vermeersch maken hier voor het eerst hun opwachting. Roy Jans en Tim Merlier worden hier wederom opgesteld, net als de Belg Jonas Rickaert en de nog maar 18-jarige Britse neo-prof Ben Tulett.

In Omloop het Nieuwsblad maakt Mathieu van der Poel voor het eerst zijn opwachting op Vlaamse bodem. De Tsjechische nieuwkomer Petr Vakoč (in 2016 nog winnaar van de Brabantse Pijl) zal hier zijn debuut maken voor de ploeg.

Wedstrijdprogramma Alpecin-Fenix in februari

5 – 9 februari: Ster van Bessèges
19-23 februari: Ruta del Sol
19-23 februari: Ronde van de Algarve
20-23 februari: Tour of Antalya
29 februari: Omloop het Nieuwsblad