Deze veldritten rijdt Mathieu van der Poel in november

Mathieu van der Poel heeft zijn wedstrijdprogramma voor november bekendgemaakt. Het programma van de veldrijder van Corendon-Circus bestaat uit acht crossen, waaronder het EK Veldrijden in het Italiaanse Silvelle.

Aanvankelijk zou Mathieu van der Poel starten in Woerden, maar daar ging een streep door. “Simpelweg omdat de conditie nog niet was wat het moest zijn. Ik had vooraf duidelijk gesteld dat ik het seizoen wilde aanvatten met een degelijke basisconditie en die had ik nog niet. Bovendien zou de Koppenbergcross dan weer een loodzware opener zijn.”

Zoals bekend slaat hij de Koppenbergcross op vrijdag 1 november over. Aanstaande zondag komt hij komt hij voor het eerst in actie tijdens de Superprestigecross van Ruddervoorde. De afgelopen drie jaar sloot hij de veldrit in Ruddervoorde winnend af. In 2020 gaat hij opnieuw voor de winst. “Ik denk dat ik in het veld niet anders naar een wedstrijd kan toeleven dan met de intentie om te winnen.”

Desalnietemin beseft Van der Poel dat hij nog niet direct top zal zijn. “Ik zal toch enkele wedstrijden nodig hebben om terug naar mijn topniveau te kunnen groeien”, stelt hij vast. Daarnaast ziet hij stevige concurrentie. Bijvoorbeeld van Eli Iserbyt (Pauwels Sauzen – Bingoal), die in het nog jonge seizoen al zes veldritten won. “Ik heb de voorbije weken uiteraard nauwlettend gevolgd en twee zaken vielen mij op: uiteraard dat Eli Iserbyt een enorme stap voorwaarts heeft gezet en bijgevolg dé man van het moment is. Maar ook Tom Pidcock liet de laatste wedstrijden een ferme indruk na. Ik geloof dat het zondag écht tot een duel kan komen met Eli. Ook Pidcock kan lang meegaan denk ik.”

Een week na de cross in Ruddervoorde staat Van der Poel aan de start van het EK Veldrijden in het Italiaanse Silvelle. De afgelopen twee jaar veroverde hij de de Europese titel. Twee jaar terug deed hij dat in het Tsjechische Tabor, vorig jaar was hij de sterkste in Rosmalen.

Programma Mathieu van der Poel in november 2019:
3 november: Superprestige Ruddervoorde
10 november: EK veldrijden in Silvelle
11 november: Jaarmarkcross Niel
16 november: Werelbekerwedstrijd in Tabor
17 november: Flandriencross Hamme
23 november: Ambiancecross Wachtebeke
24 november: Werelbekerwedstrijd in Koksijde
30 november: Urban Cross Kortrijk