Deceuninck – Quick-Step laat Evenepoel en Alaphilippe debuteren in Vuelta a San Juan 2020

Julian Alaphilippe & Remco Evenepoel
Julian Alaphilippe & Remco Evenepoel - foto: Deceuninck-Quick-Step

Remco Evenepoel en Julian Alaphilippe maken hun eerste wedstrijdkilometers van 2020 in Argentinië. Beide renners zijn opgenomen in de selectie van Deceuninck – Quick-Step voor de Vuelta a San Juan, die aanstaande zondag van start gaat.

Voor zowel Evenepoel als Alaphilippe is het een weerzien met de zevendaagse rittenkoers. Alaphilippe won vorig jaar twee etappes en en eindigde als tweede in het eindklassement, achter eindwinnaar Winner Anacona. Ook Evenepoel maakte vorig jaar al zijn opwachting in Argentinië. Hij werd er derde in de tijdrit en keerde als winnaar van het jongerenklassement huiswaarts.

In de sprints vertrouwt de Belgische formatie op de Colombiaan Alvaro Hodeg. Hij maakt voor het eerst zijn opwachting sinds zijn val in de Tour de l’Eurometropole afgelopen oktober. Ook drievoudig wereldkampioen veldrijden Zdenek Sybar reist naar Argentinië af. Hij zal het WK Veldrijden 2020 links laten liggen. Nieuwkomer Bert Van Lerberghe maakt in Argentinië zijn debuut voor de ploeg. Pieter Serry completeert de zeskoppige selectie.

De ploeg ziet de wedstrijd met vertrouwen tegemoet. “We hebben vele malen gewonnen in Argentinië en we willen deze mooie traditie dit jaar niet verbreken”, legt ploegleider Davide Bramati uit. “We komen aan de start met een sterke ploeg die in staat is om te strijden voor etappe-overwinningen, ongeacht het parcours”.

De Vuelta a San Juan staat op de kalender van 26 januari tot en met 2 februari. Cruciale punten in het etappeschema zijn de 15 kilometer lange individuele tijdrit in Dique Punta Negra en de lange klim naar Alto Colorado, die het peloton naar een hoogte van 2 565 meter zal brengen. De wedstrijd op tv te volgen via Eurosport. Het commentaar is van Jeroen Van Belleghem en Michael Boogerd.

Selectie Deceuninck – Quick-Step voor de Vuelta a San Juan 2020 (26 jan. t/m 2 feb.)

Remco Evenepoel
Julian Alaphilippe
Álvaro José Hodeg
Pieter Serry
Zdenek Stybar
Bert Van Lerberghe

Etappeschema Vuelta a San Juan 2020

1. 26/1: San Juan – San Juan (163,5 km)
2. 27/1: Pocito – Pocito (150 km)
3. 28/1: Ullum – Ullum (tijdrit 15,2 km)
4. 29/1: Jáchal – Valle Fértil (185,8 km)
5. 31/1: Caucete – Alto Colorado (169,5 km)
6. 1/2: Villicum – Villicum (155 km)
7. 2/2: San Juan – San Juan (141,3 km)

Website organisatie Vuelta a San Juan 2020
Deelnemerslijst Vuelta a San Juan 2020