Het nieuws omtrent Niels Albert, die gisteren bekend maakte vanwege een ernstige hartkwaal een punt te moeten zetten achter zijn wielercarrière, is ook binnen de veldritwereld ingeslagen als een bom. Veel collega’s reageerden de afgelopen uren ‘ontdaan’ en ‘vol ongeloof’ op het plotselinge nieuws omtrent de tweevoudig wereldkampioen veldrijden.

Nadat Albert het besluit over zijn gedwongen afscheid wereldkundig maakte, druppelden al snel op Twitter de eerste reacties van zijn collega’s binnen. Stuk voor stuk emotioneel geladen. “Dit is een keiharde maar zeer menselijke beslissing voor/van Niels Albert… Een groot verlies voor de veldritsport. Het besef zal er pas in september komen”, twitterde Sven Vanthourenhout ontdaan. Ook Lars van der Haar kon het nieuws maar moeilijk een plek geven: “Neeeeee!!! F*ck wat een slecht nieuws van Niels Albert, vind dit heel erg! Heel veel sterkte aan Niels met deze beslissing! #GrootKampioen.”

Een donderslag bij heldere hemel voor de sport’

Ook voor Sven Nys kwam het nieuws omtrent Albert binnen als een bom. Vol ongeloof keek hij dan ook naar het gedwongen afscheidspraatje van zijn 28-jarige rivaal buy accutane online no prescription today click here buy accutane us . “Ik zat vol ongeloof te luisteren. Het is niet te vatten dat een jonge renner tijdens het toppunt van zijn loopbaan met dergelijke zaken geconfronteerd wordt”, sprak  37-jarige ‘Kannibaal uit Baal’ in Het Laatste Nieuws (HLN). “Gelukkig komt dit niet zo vaak voor, maar één geval is er eigenlijk één te veel. Godzijdank zijn er dergelijke controles, want dit had faliekant kunnen aflopen. Dit is ook een pleidooi voor hartonderzoek bij topsporters. Het zal raar doen, die eerste crossen van het seizoen zonder hem erbij.”

“Dit is voor onze sport een donderslag bij heldere hemel. Versta me niet verkeerd: de gezondheid gaat absoluut voor op de (top-)sport, dus ik begrijp Niels zijn beslissing helemaal discount priligy visit us generic priligy . Ik wens hem in de eerste plaats dan ook veel sterkte in de volgende dagen en maanden”, ging de ‘eeuwige rivaal’ verder.  “We gaan de figuur Niels Albert enorm hard missen in de cross. Hij had nog een hele toekomst voor zich, had nog heel wat jaren te gaan waarin hij zonder meer veel successen zou behalen. Voor hem moet dit een echte shock zijn. Gisteren was hij topsporter, nu moet hij opletten wat hij doet. Dat is een enorme omwenteling in zijn leven, toch?” 

‘Het veldrijden had Niels nodig en ook omgekeerd’

Ook Jurgen Mettepenningen, manager van Sunweb-Napoleon Games, reageerde aangedaan op het abrupte einde van Alberts wielercarrière. “Ik ben echt geschrokken en erg aangedaan”, tekende HLN op uit de mond van de baas van Kevin Pauwels en Klaas Vantornout “Onze sport verliest een toptalent. Het moet een heel zware beslissing geweest zijn die Niels nam buy ativan online usa buy ativan mexico here . Niet alleen voor hemzelf zal dit diepe sporen nalaten, maar ook voor zijn hele entourage, fans en zeker zijn familie. Het is gewoon erg voor het veldrijden tout court. Ik bestempel hem nog altijd als één van de meest flamboyante renners van de afgelopen jaren. Hij is een echte flapuit. Ik hoop dat hij in de wielersport blijft, zodat wij nog wat kunnen genieten van zijn fratsen. Het veldrijden had Niels Albert nodig en ook omgekeerd. Trouwens Albert heeft de veldritsport mede gemaakt tot wat die nu geworden is.”